1964 tot 1974

Het succesverhaal van het merk MÜPRO begint

1964

Oprichting

De gebroeders Müller richtten Franz en Helmut Müller Metallwarenfabrikation OHG op in Frankfurt am Main.

1965

Handelsmerkinvoer

De “geboorte” van het merk MÜPRO.

Rekord-ophangbeugel

Het gepatenteerde ophangsysteem met twee pendelverbindingen wordt gebruikt om temperatuurgerelateerde veranderingen in de lengte van buizen op te vangen. De twee pendelverbindingen maken een spannings- en kantelvrije aanpassing aan de buisbeweging mogelijk.

1966

Ruck Zuck snel bevestigingssysteem

Dit bevestigingssysteem moet snel en eenvoudig zijn. De niet-geperforeerde bevestigingstape heeft een tweemaal zo hoog draagvermogen vergeleken met geperforeerde tape met dezelfde materiaaldoorsnede.

1968

Systeemrail 27/18 met C-profiel

De innovatieve installatierail in C-profielvorm komt op de markt. Het maakt een efficiënte en snelle montage mogelijk, vooral van meerdere naast elkaar liggende afzonderlijke bevestigingsmiddelen.

1969

Tuimelpluggen

Een probleemoplosser voor bevestiging aan holle wanden, in nutsschachten of in lichtgewicht wanden.

1970

Geluiddempelement

Het eerste MÜPRO-product op het gebied van geluidsisolatie werd ontwikkeld: als veelzijdig geluidsisolatie-element biedt het een hoge mate van geluidsdemping voor de bevestiging van buizen en ventilatieleidingen of -units. Dankzij de speciale conische vorm is hij bijzonder ontworpen voor een feilloze bevestiging, zelfs in geval van brand.

MÜPRO clip buisklem

Eerste buisbeugel met inhaaksluiting voor hangende buisbevestiging. De buisklem is snel te sluiten door deze met een schroevendraaier in te hangen.

1971

Langeschachtpluggen

Er komt een door MÜPRO specifiek voor de behoeften van verwarmings- en sanitairinstallaties ontwikkeld expansieanker op de markt. Door de grote lengte is een diepe verankering in het gebouw mogelijk.

1973

Oprichting van de Franse dochteronderneming

1974

MÜPRO-Fix ophangsysteem

Dit compacte bevestigingssysteem met een bijzonder eenvoudige opbouw is universeel toepasbaar voor de te bevestigen buismaat.