BIM | CAD

Klaar voor BIM

Building Information Modeling, afgekort BIM genoemd, is het hele proces van het genereren van gegevens, gegevensuitwisseling, de simulatie en analyse, alsook de communicatie tussen de betrokken vakgebieden.

BIM verbindt bouwopdrachtgevers, architecten, planners, installateurs en andere uitvoerende bedrijven via een centraal 3D-gegevensmodel. BIM vereenvoudigt de communicatie tussen de partijen tijdens de planning, analyse en uitvoering van bouwplannen en komt bovendien van pas bij het daaropvolgende beheer.

Constructies plannen en realiseren op basis van data

Of het nu gaat om 3D CAD-tekeningen of productinformatie in BIM-enabled data-formaat, MÜPRO ondersteunt u met software en diensten bij datagebaseerde planning en realisatie van uw projecten. BIM-enabled productdata zijn gratis beschikbaar in de BIM/CAD-bibliotheek. Onze professionele planningssoftware, de MP Designer 3D, is geschikt voor het maken van 3D-datamodellen.

Alle productgegevens gratis in de MÜPRO BIM/CAD bibliotheek

MÜPRO voorziet u gratis van BIM-gegevens in de vorm van een BIM/CAD-bibliotheek. Dit omvat het catalogusassortiment en wordt voortdurend uitgebreid. Het maakt een handige, gratis import van productgegevens in alle gangbare CAD-programma's mogelijk.

Afhankelijk van de doelsoftware en de verdere verwerking, biedt MÜPRO de productgegevens in verschillende 'Levels of Detail' (LOD) en bestandsformaten aan, alsook in het gestandaardiseerde IFC-formaat voor BIM-gegevensuitwisseling in de bouw. 

Professionele software voor 3D-constructies

Met MP Designer 3D kunt u snel en eenvoudig 3D-constructies met de MÜPRO-producten uitwerken en in uw CAD-systemen importeren. Met onze screencast kunt u een eerste indruk krijgen van de software. Wij optimaliseren en ontwikkelen onze nieuwe software continu. Daarom zien we uw feedback en verbeteringsvoorstellen graag tegemoet!

Download

Screencast MP Designer 3D


Vragen over BIM?