Doorsnedewaarden van leidingen en luchtkanalen

Met de juiste informatie voor een veilige bevestiging

De belangrijkste voorwaarde voor een betrouwbaar ontwerp van een luchtkanaal- of leidingbevestiging zijn correcte en vooral complete gegevens van de te installeren elementen. Dit omvat met name de aanduiding van het gewicht per meter dat kan worden verwacht voor de leiding of luchtkanaal. Want alleen dan kunnen uitspraken over de vereiste bevestiging met rail en klem worden gedaan.

Maar hoe kunnen verdere noodzakelijke waarden worden afgeleid uit gebruikelijke informatie zoals lengte en breedte van een ventilatiekanaal? MÜPRO biedt hiervoor twee handige tools.

1. Rekenprogramma "Doorsnedewaarden van leidingen en luchtkanalen"

In deze gratis softwaretool voert u alle bekende gegevens in zoals lengte, breedte en materiaal van luchtkanaal of leiding. In de database van de software zijn hiervoor producten zoals het klassieke luchtkanaal van koudgewalste plaat of PE-buizen in verschillende maten voor selectie beschikbaar. Voor uitgebreide planning is het ook mogelijk om extra gegevens te verstrekken over de isolatie van leiding of luchtkanaal, die dan in de berekeningen worden meegenomen.

Het programma berekent automatisch alle belangrijke technische waarden, zoals het gewicht per meter, nadat u ze hebt ingevoerd. Snel en eenvoudig worden zo alle noodzakelijke gegevens samengevat, die als een betrouwbare basis kunnen dienen voor de verdere planning van de bevestiging. Daarvoor is ook een extra berekeningsprogramma voor vaste punten beschikbaar.

Beide berekeningsprogramma's kunt u gratis downloaden als onderdeel van de MÜPRO-planningssoftware.

2. Planningstabel voor luchtkanalen

Als praktische planningshulp stelt MÜPRO een uitgebreide tabel voor luchtkanaalmontage samen. Afhankelijk van de grootte van het te installeren kanaal, kunt u direct zien welke systeemrails geschikt zijn voor uw kanaalbevestiging. Verdere alternatieven voor de gespecificeerde rails, bijv. in de lengte, zijn mogelijk. 

Heeft u technische ondersteuning nodig bij uw project?