Koelleidingen veilig bevestigen

Waar u bij de isolatie op moet letten 

Bij de installatie van leidingsystemen is het belangrijk om vooral bij koel- en klimaattoepassingen te voldoen aan specifieke eisen. Voor het energievretende proces van koeling moeten energieverliezen in het distributienet worden geminimaliseerd. Daarom vormt een efficiënte isolatie een heel belangrijk criterium.


Efficiënt isoleren

De isolatie moet zo consequent en gesloten mogelijk worden geïnstalleerd als een lijnisolatie, zodat de koelleidingen geen warmte van buitenaf absorberen. Tegelijkertijd moet condens worden voorkomen om corrosie gerelateerde schade effectief te elimineren.


Condens:
Bij een ruimte temperatuur van 20 graden en een relatieve luchtvochtigheid van 50 procent ontstaat er al condens bij een oppervlaktetemperatuur van 9,3 graden Celsius.
In de meeste gevallen wordt voor een diffusiedichte isolatie speciale kautschuk-isolatie zoals MypoTHERM® gebruikt. Vakkundig ontworpen en uitgevoerd, biedt de isolatie de noodzakelijke bescherming tegen corrosie die is veroorzaakt door condens, en zorgt voor een efficiënte isolerende werking.

Elke doordringing of vernieling van dit kautschuk-omhulsel zou leiden tot een koudebrug met condens als resultaat. Om die reden dient aan de ophanging van de leidingen speciale aandacht te worden besteed. De thermische ontkoppeling van de ophanging van de leiding voorkomt schades aan het leidingstelsel en de bevestiging daarvan. Zeer geschikt daarvoor zijn MÜPRO iso-beugels. Deze kunnen optimaal en vormvast met de leidingisolatie worden verlijmd en voldoen aan alle vereiste normen en richtlijnen. Een brandbeveiligde uitvoering is eveneens mogelijk.
Heeft u technische ondersteuning nodig bij uw project?